7ήμερη εκδρομή στην Ρόδο

7ήμερη οδική εκδρομή από τα Ιωάννινα στην Ρόδο

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Μοιραστείτε την εκδρομή με ένα φίλο σας

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ

ΡΟΔΟΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

28/07/2021

ΚΟΣΤΟΣ / ΑΤΟΜΟ

€ 360

7ήμερη οδική εκδρομή Ιωάννινα – Ρόδος Ελάτε να ζήσουμε μία άλλη εποχή ,στην πόλη των Ιπποτών ! Να επισκεφθούμε τις Μόνες Τσαμπίκα και Ταξιάρχη στην Σύμη! Να κολυμπήσουμε στα καταγάλανα νερά της! Να γευτούμε τα υπέροχα κρασιά της!

7ήμερο ταξίδι στην ΡΟΔΟ

 

 1η ΗΜΕΡΑ : Αναχώρηση από Ιωάννινα

Αναχώρηση από Ιωάννινα στις 10:00π.μ από την Ακαδημία με τις απαιτούμενες στάσεις στην διαδρομή μας και άφιξη στο μεγαλύτερο λιμάνι της Ελλάδος στον Πειραιά το απόγευμα, για την επιβίβαση μας στο πλοίο. Διανυκτέρευση εν πλώ.

ΗΜΕΡΑ : Ρόδος-Κολοσσός της Ρόδου-Ενυδρείο Ρόδου-Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου-Ελαφάκια-Ανεμόμυλοι Ρόδου-Φρούριο Αγ. Νικολάου-Ακρόπολη Μόντε Σμιθ-Αρχαίο Στάδιο Διαγόρα – Μπάνιο παραλία Ιαλυσού

Άφιξη στο νησί των Ιπποτών το πρωί και μεταφερόμαστε στο ξενοδοχείο μας για  τακτοποίηση των αποσκευών μας. Μετά θα ξεκινήσουμε για την πρώτη γνωριμία μας στα αξιοθέατα της πόλης και θα επισκεφθούμε στην θέση όπου φημίζεται η θέση Κολοσσαίο της Ρόδου ,επίσκεψη στο ενυδρείο, βόλτα στην παραλιακό δρόμο για να δούμε το σύμβολο της Ρόδου τα Ελαφάκια ,το φρούριο του Αγ. Νικολάου ,τους ανεμόμυλους , το Φρούριο του Αγ. Νικολάου , ξενάγηση στο παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου,και στην Μεσαιωνική Πόλη . Θα περπατήσουμε στο δρόμο των Ιπποτών, θα ανέβουμε στην αρχαία ακρόπολη Μόντε Σμιθ και θα θαυμάσουμε κυριολεκτικά την μοναδική θέα της Πόλης της Ρόδου  και θα νιώσουμε ότι ζούμε σε άλλη εποχή, μέχρι τα παράλια της Μικρά Ασίας και το αρχαίο στάδιο του Διαγόρα. Αργότερα θα κάνουμε το μπάνιο μας στα καταγάλανα νερά της παραλίας της Ιαλυσού. Διανυκτέρευση .

3η ΗΜΕΡΑ:Ρόδος-Ιερά Μονή Παναγία Τσαμπίκα -Λίνδος-Καλλιθέα

Μετά το πρωινό μας συνεχίζοντας γνωριμία με το νησί του Ήλιου επισκεπτόμαστε το ανατολικό τμήμα του. Περνώντας από το Φαληράκι με τα περίφημα εργαστήρια κεραμικών του, θα κάνουμε την στάση μας στην Ιερά Μονή της Παναγίας Τσαμπίκας .Συνεχίζουμε την διαδρομή μας στην πανέμορφη και γραφική Λίνδο με την παραδοσιακή νησιώτικη αρχιτεκτονική με τα κυβόσχημα σπιτάκια ,την γενέτειρα του Κλεόβουλου ενός από τους επτά σοφούς της αρχαιότητας γλύπτης του περίφημου Κολοσσού . Περνώντας τα μονοπάτια θα ανέβουμε στον ιερό βράχο της Ακρόπολης της Λίνδου 116 μέτρων να θαυμάσουμε τα Ιπποτικά τείχη, τους βωμούς και τις βάσεις αγαλμάτων, το Ναό της Παρθένου Λινδίας Αθηνάς ,την Ελληνιστική εξέδρα αλλά και την εντυπωσιακή θέα στα γαλανά νερά του Αιγαίου. Συνεχίζουμε για μπάνιο στην  παραλία Καλλιθέα και τις ψαροταβέρνες.

Αργά το απόγευμα επιστροφή και διανυκτέρευση.

4η  ΗΜΕΡΑ :Ρόδος – Φιλέρημος – Κοιλάδα με τις πεταλούδες-Έμπωνα

Πρωινό και επιβιβαζόμαστε στο λεωφορείο για την Ιερά Μονή Παναγίας Φιλέρημος του 14ου αιώνα , η οποία υπάγεται στον φορέα προστασίας της εφορείας αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου χτισμένη πάνω στα ερείπια βυζαντινής εκκλησίας. Τόπος λατρείας από τον 8ο αιώνα π.Χ με το ναό της Πολιάδος Αθηνάς και του Πολιέα Δία. Συνεχίζοντας την διαδρομή μας θα επισκεφτούμε την Κοιλάδα με τις πεταλούδες ένας από τους σημαντικότερους βιότοπους τις Ευρώπης και πόλο έλξης αμέτρητων τουριστών κάθε χρόνο λόγω σπάνιας  ομορφιάς και της αρωματικής ρητίνης του σπάνιου πλατάνου, που κάνει τις πεταλούδες Panaxia Quantripunctaria, να πετούν μαζικά χαρίζοντας ένα μοναδικό φαινόμενο. Στην συνέχεια θα πάμε στο χωριό Έμπωνας να επισκεφθούμε ένα από τα γνωστά οινοποιεία της Ρόδου και να γευθούμε εξαιρετικά κρασιά του νησιού και να γευματίσουμε στις υπέροχες ταβέρνες. Επιστροφή   στο ξενοδοχείο μας για να ετοιμαστούμε για μια νυχτερινή διασκέδαση στην πόλη. Διανυκτέρευση.

5η  ΗΜΕΡΑ : Σύμη – Πανορμίτης (Προαιρετική)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το λιμάνι για να επιβιβαστούμε στο καράβι για την Σύμη. Η Σύμη είναι τουριστικός προορισμός παγκοσμίου βεληνεκούς. Θεωρείται ένα από τα ομορφότερα νησιά της Δωδεκανήσου, κηρύχθηκε αρχαιολογικός χώρος ολόκληρο το νησί και κατοικείται από τα προιστορικά ακόμα χρόνια, με την βενετσιάνικη και. ξεχωριστή της αρχιτεκτονική με τις ατελείωτες σκάλες μεταξύ των αμφιθεατρικών σπιτιών. Φτάνοντας στο λιμάνι του Πανορμίτη, θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Ταξιάρχη ( Αρχάγγελου Μιχαήλ) την οποία επισκέπτονται χιλιάδες προσκυνητές κάθε χρόνο, με το επιβλητικό καμπαναριό ,τα αμέτρητα κελιά , το εντυπωσιακό ξυλόγλυπτο τέμπλο , το λαογραφικό μουσείο και τις μοναδικές τοιχογραφίες του. Επιστροφή το απόγευμα στην Ρόδο. Το απόγευμα μπάνιο στην παραλία Έλλη και νυχτερινή βόλτα στην πόλη. Διανυκτέρευση .

6η  ΗΜΕΡΑ :Ρόδος- -Παλιά πόλη-Πειραιάς

Πρωινό και αναχώρηση από το ξενοδοχείο μας. Άφιξη στην πόλη της Ρόδου. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα ,προαιρετική επίσκεψη στην πινακοθήκη ,ψώνια, καφέ και φαγητό. Αργά το μεσημέρι μεταφορά στο λιμάνι για επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση με το πλοίο στις για το λιμάνι του Πειραιά. Διανυκτέρευση εν πλώ.

 

7η  ΗΜΕΡΑ :Πειραιάς-Ιωάννινα

Άφιξη στον Πειραιά πρωινές ώρες και παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό , καφέ και ξεκούραση.;Aφιξη στην πόλη μας αργά το απόγευμα.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

– Μετακινήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο του γραφείου μας

– Εισιτήρια πλοίου Πειραιά/ Ρόδος και επιστροφής σε 4τετράκλινες            καμπίνες.

* Οι καμπίνες μπορούν να μην συμπεριληφθούν όποιος δεν επιθυμεί, με μείωση της τιμής.

– Μεταφορές και εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο του γραφείου μας στην Ρόδο.

– Ξενοδοχείο 4 τεσσάρων διανυκτερεύσεων /3κλινων δωματίων με πρωινό και φόρος διαμονής (άρθρο53-ν.4389/16)

Τιμή 2κλινου κατ’ άτομο

Τιμή μονόκλινου κατ’ άτομο

-Αρχηγός συνοδός

-Ξεναγός

-ΦΠΑ

-Ασφαλιστική κάλυψη

* Η συμμετοχή στην προαιρετική εκδρομή στην Σύμη προπληρώνεται στο γραφείο μας.

*

ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

– Είσοδοι μουσείων και αρχαιολογικών χώρων και γενικά όπου απαιτείται.

– Εισιτήρια για Σύμη

– Ότι  αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό

 

Διαφοροποίηση στη σειρά των επισκέψεων του προγράμματος ενδέχεται να γίνει χωρίς να παραλειφθεί καμία επίσκεψη .

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ

ΠΤΗΣΕΩΝ/ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΩΝ  ΣΕ ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ

Ο Ταξιδιώτης θα πρέπει θα πρέπει να διαθέτει

-Πιστοποιητικό εμβολιασμού (14 ημερών μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού.

– ή Αρνητικό τεστ PCR test 72 ωρών

– ή Τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου COVID 19 (rapid test) 48 ωρών

– Απόδειξη ανάρρωσης 2 μηνών μετά το θετικό τέστ PCR ή Antigen έως 9 μηνών

Υπόχρεοι είναι όλοι οι ημεδαποί ή αλλοδαποί ταξιδιώτες ηλικίας άνω των 5 ετών

Σας ενδιαφέρει η εκδρομή;
Κλείστε θέση σήμερα!

Επικοινωνήστε σήμερα με τη Lenis Travel και ταξιδέψτε σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Συμπληρώστε τη φόρμα κρατήσεων και ενημερωθείτε άμεσα για τη διαθεσιμότητα. 

* Η αποστολή της φόρμας επικοινωνίας δεν αποτελεί κράτηση θέσης αλλά εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη συγκεκριμένη εκδρομή. Ο υπεύθυνος διοργανωτής θα επικοινωνήσει μαζί σας για να επιβεβαιώσει τη διαθεσιμότητα.