3ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΠΕΛΛΟΠΟΝΗΣΟΣ

3ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΝ ΙΣΘΜΟ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΣΠΑΡΤΗ - ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ - ΓΥΘΕΙΟ - Ι.Μ.ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΛΕΒΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΑΒΛΥΖΕΙ ΜΥΡΟ -ΝΑΥΠΛΙΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Μοιραστείτε την εκδρομή με ένα φίλο σας

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

17/12/2021

ΚΟΣΤΟΣ / ΑΤΟΜΟ

€ 140

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

3ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΝ ΙΣΘΜΟ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ,ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ ΣΤΗ ΣΠΑΡΤΗ,ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΡΟ ΤΗΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ,ΣΤΟ ΦΑΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΥΡΓΟ ΤΖΑΝΝΕΤΑΚΗ ΣΤΟ ΓΥΘΕΙΟ,ΣΤΗΝ Ι.Μ.ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΛΕΒΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ,ΣΤΟ ΠΑΛΑΜΗΔΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΠΟΥΡΤΖΙ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

1η ΜΕΡΑ:Iωάννινα– Ισθμός Κορίνθου – Σπάρτη

Αναχώρηση στις 07 : 00 το πρωί χαρούμενοι , από την Ακαδημία της πόλης μας. Ενδιάμεση στάση για καφέ και ξεκούραση , κατά μήκος της Ιόνιας οδός και στην συνέχεια με φόντο τον Κορινθιακό κόλπο όπου το μεσημέρι θα έχουμε άφιξη στον Ισθμό της Κορίνθου. Το περίφημο κανάλι ! Ένα κατασκευαστικό όνειρο- πρόκληση που κράτησε 2.300 και πλέον χρόνια από την εποχή του Περίανδρου μέχρι και την κυβέρνηση Ζαίμη .Μπορείτε να βγάλετε φωτογραφίες καθώς θα περνάμε από την γέφυρα πάνω από την διώρυγα με τις απίθανες σμαραγδί αποχρώσεις των νερών .Ελεύθερος χρόνος για φαγητό και καφέ.
Αναχωρούμε ακολουθώντας την σύγχρονη Ολυμπία οδό , για να καταλήξουμε στην Σπάρτη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, στο κέντρο της πόλης και χρόνος για ξεκούραση . Ελεύθερος χρόνος για να θαυμάσουμε το άγαλμα του Λεωνίδα, τα νεοκλασικά κτίρια των παλαιών δικαστηρίων ( 1837) , του Δημαρχείου ,προαιρετικά το Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, κ.α. Διανυκτέρευση .

 

2η ΜΕΡΑ:Σπάρτη – Μονεμβασιά – Γύθειο

Πλούσιο πρωινό μπουφέ . Αναχώρηση για την μεσαιωνική , βυζαντινή και βενετσιάνικη πόλη της Μονεμβασιάς . Είναι περισσότερο γνωστή από το μεσαιωνικό φρούριο που αποτελεί στην κυριολεξία μικρή νησίδα που συνδέεται με γέφυρα σε σχηματιζόμενο λαιμό συνολικού μήκους 400 μέτρων με τη σημερινή παράλια απέναντι πόλη επί της λακωνικής ακτής . Το παρωνύμιο της Μονεμβάσιας είναι « Γιβραλταρ της ανατολής » , επειδή τυγχάνει να είναι σε σμίκρυνση πανομοιότυπη με τον βράχο του Γιβραλτάρ. Μπαίνοντας θα μας ενθουσιάσουν τα λιθόστρωτα καλντερίμια .Το βυζαντινό καλντερίμι οδηγεί στην κεντρική πλατεία με το παλαιό κανόνι και την εκκλησία του Ελκομένου Χριστού. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να απολαύσουμε την μοναδική θέα, την ομορφιά του μοναδικού στον κόσμο αυτού τοπίου . Συνεχίζοντας την διαδρομή μας επισκεπτόμαστε το Γύθειο , στον μυχό του Λακωνικού κόλπου , ένα γραφικό λιμανάκι κτισμένο αμφιθεατρικά σε πλαγιά λόφου , με νησιώτικο χρώμα . Θα μας ενθουσιάσουν τα νεοκλασικά κτίρια που σκαρφαλώνουν αμφιθεατρικά στην πλαγιά του βουνού « Ακούμαρο », το κατάφυτο νησάκι Κρανάη ( εδώ κατέφυγαν ο Πάρις και η Ωραία Ελένη πριν αναχωρήσουν για την Τροία ) τον επιβλητικό φάρο και τον πύργο Τζανετάκη . Ελεύθερος χρόνος για προαιρετικό μεσημεριανό γεύμα . Επιστροφή στο ξενοδοχείο , χρόνος για ξεκούραση  .
Ελεύθεροι – βόλτα στην πόλη – διανυκτέρευση .

 

3η ΜΕΡΑ: Σπάρτη – Ι.Μ.Παναγίας Μαλεβής Αρκαδίας-Ναύπλιο – Ιωάννινα

Πλούσιο πρωινό μπουφέ και αναχώρηση για την Ι.Μ.Παναγίας Μαλεβής Αρκαδίας για να προσκυνήσουμε την Θαυματουργή εικόνα της .Χτισμένη στις πλαγιές του Πάρνωνα με την ψηλότερη κορυφή <Μαλεβός>όπου πήρε και το όνομά της η Μονή και θεωρούνταν το <Δεύτερο Άγιο Όρος > επί Κωνσταντίνου Πωγωνάτου(668-665) .Στο μοναστήρι βρίσκεται η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας από τις 70 που ζωγράφισε ο Ευαγγελιστής Λουκάς που από το 1964 αναβλύζει Άγιο Μύρo χάρη στο οποίο πολλοί ασθενείς θεραπεύονται .Τα θαύματα της αναρίθμητα  γι αυτό είναι πασίγνωστο σε όλο τον κόσμο και συρρέουν κατά πλήθη και ιδίως στις 23 Αυγούστου της Απόδοσης Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Μετά την ευλογία της θα συνεχίσουμε το δρόμο μας για το πανέμορφο Ναύπλιο και θα επισκεφτούμε το  κάστρο το Παλαμήδι που στεφανώνει της πόλη της με τα 999 σκαλιά της κατασκευασμένο την εποχή του Όθωνα . Όποιος αντέχει μπορεί να δοκιμάσει την κατάβαση της.Στην συνέχεια εικόνες μοναδικές μας συντροφεύουν που αρχίζει με την όμορφη πόλη του Ναυπλίου με τα ρομαντικά στενάκια , θα δούμε την πλατεία συντάγματος με το εντυπωσιακό Βουλευτήριο που φιλοξένησε την πρώτη Ελληνική Κυβέρνηση του Ιωάννη Καποδίστρια .Σήμερα λειτουργεί ως χώρος πολιτισμού και στεγάζεται και η Δημοτική Πινακοθήκη όπου προαιρετικά θα επισκεφτούμε.Κοντά υπάρχει και η Παναγία του Ναυπλίου από τον 15 0 αιώνα  με το εντυπωσιακό ξυλόγλυπτο τέμπλο του 19 ου αιώνα που είναι συνδεδεμένη με τον Νεομάρτυρα Αναστάσιο πολιούχο της πόλης. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό και καφέ θαυμάζοντας στα νερά του Αργολικού το Μπούρτζι χτισμένο πάνω στο νησάκι των Αγίων Θεοδώρων.   Αργά το μεσημέρι θα ξεκινήσουμε τον δρόμο της επιστροφής και με  ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση , το βράδυ θα έχουμε άφιξη στην πόλη μας γεμάτοι με νέες εικόνες,ευχάριστες αναμνήσεις και έτοιμοι για καινούργιες αποδράσεις !!!

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ 

-Μετακινήσεις με  κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας

-Δύο διανυκτερεύσεις στην Σπάρτη σε επιλεγμένο  ξενοδοχείο  στο κέντρο της πόλης

-Πρωινά  σε πλούσιο μπουφέ  στο ξενοδοχείο

-Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα

-Αρχηγός συνοδός του γραφείου μας

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ 

-Εισόδους σε αρχαιολογικούς χώρους

-Ότι αναφέρεται προαιρετικά

-Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα .

 

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΤΑΞΙΔΙΟΥ 

Συμμετέχετε στην εκδρομή με πιστοποιητικό  εμβολιασμού ή έως 48 ώρες πριν την αναχώρηση με rapid test σε εργαστήριο που το αποδεικνύεται με έντυπο ή έως 72 ώρες πριν με μοριακό που το αποδεικνύεται       με έντυπο .

Επίσης καθ’ όλη την παραμονή στο λεωφορείο είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας

Στο λεωφορείο παρέχεται απολυμαντικό χεριών

*Από μέρους μας τηρούνται όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις υγιεινής και καθαριότητας του πούλμαν.

 

Σας ενδιαφέρει η εκδρομή;
Κλείστε θέση σήμερα!

Επικοινωνήστε σήμερα με τη Lenis Travel και ταξιδέψτε σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Συμπληρώστε τη φόρμα κρατήσεων και ενημερωθείτε άμεσα για τη διαθεσιμότητα. 

* Η αποστολή της φόρμας επικοινωνίας δεν αποτελεί κράτηση θέσης αλλά εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη συγκεκριμένη εκδρομή. Ο υπεύθυνος διοργανωτής θα επικοινωνήσει μαζί σας για να επιβεβαιώσει τη διαθεσιμότητα.