2ήμερη Εκδρομή στην Αγ.Θεοδώρα Αρκαδίας-Λουτράκι-Τρίπολη-Ι.Μ.Παναγίας Γοργοεπηκόου-Πάτρα

2ήμερη Εκδρομή από Ιωάννινα στην Αγ-Θεοδώρα Αρκαδίας -Λουτράκι-Τρίπολη-Ι.Μ.Παναγίας Γοργοεπηκόου Νεστάνης-Πάτρα ,Άγιος Ανδρέας, Αχαια Κλάους,Φάρος Πάτρας με το ταξιδιωτικό γραφείο μας.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Μοιραστείτε την εκδρομή με ένα φίλο σας

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΟΣΤΟΣ / ΑΤΟΜΟ

€ 85

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ

ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ-ΛΟΥΤΡΑΚΙ-ΤΡΙΠΟΛΗ-Ι.Μ.ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΓΟΡΓΟΕΠΗΚΟΟΥ-ΠΑΤΡΑ

2ήμερη Εκδρομή από Ιωάννινα στην Αγ-Θεοδώρα Αρκαδίας -Λουτράκι-Τρίπολη-Ι.Μ.Παναγίας Γοργοεπηκόου Νεστάνης-Πάτρα ,Άγιος Ανδρέας, Αχαια Κλάους,Φάρος Πάτρας με το ταξιδιωτικό γραφείο μας.

1η ΗΜΕΡΑ

Συγκέντρωση των εκδρομέων στην Ακαδημία και ώρα αναχώρησης 7.00 π.μ και με ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση θα φτάσουμε στον πρώτο προορισμό μας στο Λουτράκι ,τουριστικό θέρετρο για τα ιαματικά λουτρά της,τα μεταλλικά νερά της ¨Το νερό της ζωής¨όπως έχει χαρακτηριστεί από την αρχαιότητα και το καζίνο του. Βόλτα στην πάραλια στους τεχνητούς καταρράκτες και να γευτούμε της λιχουδιές της περιοχής.

Στην συνέχεια θα συνεχίσουμε για την Αγία Θεοδώρα Αρκαδίας για να προσκυνήσουμε και να θαυμάσουμε το θαύμα της φύσης καθώς πάνω στην σκεπή της σε ένα τόσο μικρό εκκλησάκι βρίσκονται 17 δέντρα των οποίων οι ρίζες δεν φαίνονται πουθενά και στα θεμέλια της αναβλύζουν νερά ενός κεφαλαριού. Η Οσία μαρτύρησε για την πίστη της και λίγο πριν εκτελεστεί προσευχήθηκε ΄…κάνε Κύριε το σώμα μου Ναό και τα μαλλιά μου δέντρα που να μαρτυρούν την προστασία σου στην αγνότητα μου και το αίμα μου νερό να τα ποτίζει . Αμήν ΄.Η εκκλησία προσελκύει εκατομμύρια προσκυνητών κάθε χρόνο. Θα δροσιστούμε στον νερόμυλο στην περιοχή με ένα απογευματινό καφεδάκι και θα αναχωρήσουμε για την Τρίπολη για να τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας και να ετοιμαστούμε για την βραδινή βόλτα. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ

Μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο μας , θα ξεκινήσουμε για την Ι.Μ.Παναγίας Γοργοεπηκόου για να προσκυνήσουμε στην Θαυματουργή εικόνα της και αποδίδεται στην δημιουργία της στον Ευαγγελιστή Λουκά . Η μονή έχει στην φύλαξη της σπουδαία κειμήλια ,χειρόγραφα βιβλία ,περγαμηνές ,εικόνες και λείψανα αγίων μεγάλης λατρευτικής σημασίας.Ιδρύθηκε τον ενδέκατο (11) αιώνα από τον Αλέξιο Κομνηνό και τα επιβεβαιωμένα έγγραφα δείχνουν πως ήταν σε λειτουργία από το 1536μ,Χ .

Στην συνέχεια  θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο μας και θα φτάσουμε στην Πάτρα για να επισκεφτούμε το οινοποιείο (*1) Αχάια Κλάους, ένα οικιστικό συγκρότημα με καθεδρικούς πύργους σε σχήμα κωδωνοστασίου που δίνει ζωή και εργασία στην περιοχή με κεντρικό πυρήνα την οινοποιία .Θα γευτούμε τα υπέροχα κρασία της. Πασίγνωστα και θρυλικά κρασιά της από το 1854 σε ολόκληρο τον κόσμο όπως : ΠΑΤΡΑ -Το 1873-Μαυροδάφνη-ΠΑΤΡΑ 1901-Δεμέστιχα- το ACHAIA CLAOUSS σε 43 χώρες . Μετά το τέλος της ξενάγησης ,θα γευματίσουμε το μεσημεριανό μας .

Επίσκεψη στον Καθεδρικό  Ι.Ν.Αγίου Ανδρέα για να προσκυνήσουμε τα λείψανα του πρωτόκλητου εκ των δώδεκα μαθητών του Κυρίου και πολιούχο της Πάτρας  με τον επίχρυσο σταυρό πάνω στον κεντρικό θόλο του 5 μέτρων και στους υπόλοιπους 12 μικρότεροι σταυροί.Συμβολίζουν τον Ιησού και τους Αποστόλους του.Ο μεγαλύτερος ορθόδοξος ναός στην Ελλάδα και από τους μεγαλύτερους στα Βαλκάνια.Κατόπιν αυτού θα επισκεφτούμε τον Φάρο της Πάτρας σύμβολο της πόλης από το 1858 (ξύλινος) ,το 1878 πέτρινος  όπου και ξαναχτίστηκε το 1999 νοτιότερα στην περιοχή του Αγ. Ανδρέα.Στο ισόγειο του κτίσματος υπάρχει καφετέρια όπου θα απολαύσουμε ένα απογευματινό καφεδάκι αγναντεύοντας την θάλασσα καιτην γύρω περιοχή που έχει μετατραπεί σε πάρκο αναψυχής της πόλης.

Το απόγευμα ξεκινάμε το δρόμο της επιστροφής μέσω της γέφυρας Ρίου- Αντιρρίου ΄Χαρίλαου Τρικούπη΄ ,το Μεσολόγγι , το Αγρίνιο , την Άρτα και άφιξη στην πόλη μας το βράδυ γεμάτοι με ευχάριστες αναμνήσεις.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

-Μετακινήσεις με πολυτέλες κλιματιζόμενο λεωφορείο του γραφείου μας

-Ξενοδοχείο 3*  1 διανυκτέρευσης σε 2κλινα δωμάτια και φόρος διαμονής (άρθρο 53-v.4389/16) .Τιμή Μονόκλινου επιπλέον 15 ευρώ

-Πρωινό

-Ξεναγήσεις και εκδρομές σύμφωνα με το πρόγραμμα

-Αρχηγός συνοδός

-Ξεναγός

-ΦΠΑ

-Ασφαλιστική κάλυψη

ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

-(*1) Η είσοδος στο Αχάια κλάους δεν περιλαμβάνεται στην καθορισμένη τιμή

– Οτι αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό

ΟΔΗΓΕΙΕΣ ΠΡΟΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ

Ο Ταξιδιώτης θα πρέπει να έχει μαζί του :

-Μάσκα κατά την είσοδο του στο λεωφορείο

Για τους κλειστούς χώρους :

-Πιστοποιητικό εμβολιασμού (14 ημερών μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού)

-ή  Αρνητικό τεστ PCR test 72 ωρών

-ή Τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου COVID 19 (rapid test) 48 ωρών

-ή Απόδειξη ανάρρωσης 2 μήνων μετά το θετικό τεστ PCR ή Antigen έως 6 μηνών.

Υπόχρεοι είναι όλοι οι ημεδαποί ή αλλοδάποι ταξιδιώτες άνω των 5 ετών.

Σας ενδιαφέρει η εκδρομή;
Κλείστε θέση σήμερα!

Επικοινωνήστε σήμερα με τη Lenis Travel και ταξιδέψτε σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Συμπληρώστε τη φόρμα κρατήσεων και ενημερωθείτε άμεσα για τη διαθεσιμότητα. 

* Η αποστολή της φόρμας επικοινωνίας δεν αποτελεί κράτηση θέσης αλλά εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη συγκεκριμένη εκδρομή. Ο υπεύθυνος διοργανωτής θα επικοινωνήσει μαζί σας για να επιβεβαιώσει τη διαθεσιμότητα.