2ήμερη Εκδρομή Καρδίτσα-Τρίκαλα-Λίμνη Πλαστήρα

2ήμερη Εκδρομή από Ιωάννινα στην Καρδίτσα-Τρίκαλα-Λίμνη Πλαστήρα στην Βυζαντινή Εκκλησία Πόρτα Παναγιάς,στην Ι.Μ.Αγίου Γεωργίου Καρα'ι'σκακη και στην Ι.Μ.Κορώνης

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Μοιραστείτε την εκδρομή με ένα φίλο σας

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

13/11/2021

ΚΟΣΤΟΣ / ΑΤΟΜΟ

€ 65

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ

Καρδίτσα -Τρίκαλα - Λίμνη Πλαστήρα

Βυζαντινή εκκλησία Πόρτα Παναγιάς στην Πύλη Τρικάλων Tην Ι.Μ Αγίου Γεωργίου ή Καρα’ι’σκάκη .Διασκέδαση διανυκτέρευση στην πόλη της Καρδίτσας .Επίσκεψη στην Ι.Μ.Κορώνης ( Παναγιάς ) από τον 12 ο αιώνα ( έτος 1123). Θα δούμε το Κάστρο στο Φανάρι στη θέση που άλλοτε υπήρχε η Αρχαία Ιθώμη .Θα δειπνήσουμε το μεσημεριανό μας φαγητό σε ένα εστιατόριο Όνειρο.Στην πόλη των Τρικάλων για να δούμε τα αξιοθέατα της , τους τεχνικούς καταρράκτες από την περίφημη γέφυρα των Τρικκαίων ,να περπατήσουμε τους πεζόδρομους της ,να απολαύσουμε στην ποιο σύγχρονη Πόλη της Ελλάδος τον καφέ της .   

1η ΗΜΕΡΑ

Αναχώρηση στις 8:00 π.μ από την Ακαδημία της πόλης των Ιωαννίνων και παίρνοντας την Εγνατία οδός προς Μέτσοβο θα φτάσουμε στην Καλαμπάκα για μία ολιγόλεπτη στάση για καφεδάκι και να θαυμάσουμε τα υπέροχα Μετέωρα .Θα ξεκινήσουμε μετά την ξεκούραση μας για να επισκεφτούμε την Βυζαντινή εκκλησία Πόρτα Παναγιάς στην Πύλη Τρικάλων που χτίστηκε το 1283 από τον Ιωάννη Άγγελο Κομνηνό Δούκα και πρόκειται για έναν από τους τρεις σταυρεπίστεγους ναούς  στην Θεσσαλία τρίκλιτη Βασιλική και τον μοναδικό Πανελλαδικά για την θέση των εικόνων του Χριστού και της Παναγίας οι οποίες είναι τοποθετημένες σε αντίστροφη θέση από την Ορθόδοξη Χριστιανική διάταξη όπου κανονικά η Παναγία βρίσκεται δεξιά και ο Χριστός βρίσκεται αριστερά της Κύριας Πύλης. Έχει χτιστεί στη θέση αρχαίου ιερού ,όπου υπάρχουν τρεις κίονες  στην τοιχοδομία του ναού ,λίθοι , αναθυρώσεις και επιγραφές. Μοναδικές στον Ελλαδικό χώρο υπάρχουν και ψηφιδωτές εικόνες του Χριστού της Παναγίας και τοιχογραφίες που σώζονται στο Ιερό του 13 ου αιώνα .Αργότερα θα πάμε στο μονότοξο γεφύρι της Πόρτας που κατασκευάστηκε το 1514 από τον Άγιο Βυσσαρίωνα όπου η κατασκευή αποσκοπούσε στην μοναδική οδική σύνδεση μεταξύ Θεσσαλίας – Ηπείρου ως τις αρχές του 20 ου αιώνα.

Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε την Ι.Μ Αγίου Γεωργίου ή και Καρα’ι’σκάκη διότι σε σπήλαιο που βρίσκεται κοντά στην Μονή γεννήθηκε ο Στρατάρχης της Ρούμελης .Το καθολικό είναι αφιερωμένο στον Άγιο Γεώργιο μονόκλιτος,αθωνικού τύπου,σταυροειδής χωρίς τρούλο,αλλά υπάρχει ημισφαίριο όπου είναι αγιογραφημένος ο Παντοκράτωρ .Τέμπλο ξυλόγλυπτο,χρυσοποίκιλτο.Ο Άγιος Γεώργιος όρθιος με στρατιωτική στολή κάτω από το άλογο του.

Μετά την προσκύνηση μας αργά το μεσημέρι θα απολαύσουμε το μεσημεριανό μας φαγητό ,σε ένα εστιατόριο στην περιοχή φτιαγμένο με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική από κορμούς δέντρων και ποταμίσιες πέτρες  ,ακόμη και οι κύριες πόρτες του είναι από κουφάλες κορμών και στο εσωτερικό δέντρα να στηρίζουν την οροφή. Ελαφάκια , σκιουράκια ,  πόνυ ,  παγώνια ,κουνέλια,διάφορα πτηνά ,περιτριγυρίζουν στο περιβάλουν του ,ανάμεσα από  το εστιατόριο και τα μπανγκαλόου  αυτόνομων παραμυθένιων κατοικιών ,που ξετρελαίνουν μικρούς και μεγάλους,μοναδικό στον Ελλαδικό χώρο .Μάλιστα το αποκαλούν και χωριό από δημοφιλή κινουμένων σχεδίων σειρά,που το όνομα του  θα το μάθετε κατά την άφιξή μας .

Κατόπιν των παραπάνω θα συνεχίσουμε την πορεία μας για την πόλη της Καρδίτσας για να τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας και να ετοιμαστούμε για την βραδινή μας έξοδο.Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ 

Αρχίζοντας την ημέρα μας με ένα πλούσιο πρωινό στο ξενοδοχείο μας ,για να πάρουμε δυνάμεις για το πρόγραμμα της  ημέρα που θα ακολουθήσουμε ,θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να απολαύσουμε ένα πρωινό καφεδάκι στην πόλη ή να γνωρίσουμε την ημέρα την πόλη του Στρατάρχη ( Γεώργιο Καρα’ι’σκάκη ) και να τον θαυμάσουμε και να φωτογραφηθούμε στο άγαλμα που δεσπόζει στην πλατεία ,καβάλα πάνω στο άλογό του.

Πριν το μεσημέρι  αφού θα πάρουμε τα πράγματα μας από το ξενοδοχείο μας, θα πάρουμε τον δρόμο για την Ι.Μ.Κορώνης ( Παναγιάς ) για να προσκυνήσουμε την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Κορώνης από τον 12 ο αιώνα ( έτος 1123) από τον αυτοκράτορα Ιωάννη Κομνηνό των β’ .Οι πατριάρχες αναγνώρισαν την μονή ως Βασιλική.Πατριαρχική και Σταυροπηγιάκη .Είναι αφιερωμένη στο Γενέθλιο της Θεοτόκου .Οι αγιογραφίες είναι της εποχής από τον μοναχό Δανιήλ .Ήταν κέντρο εθνικής αντιστάσεως τα χρόνια της  Γερμανικής κατοχής. Η μονή πανηγυρίζει στις 8 Σεπτεμβρίου και της 4 Δεκεμβρίου στη μνήμη του Αγίου Σεραφείμ Αρχιεπισκόπου Φαναρίου και Νεοχωρίου του Θαυματουργού όπου η Κάρα του φυλάσσετε στην Ιερά Μονή.

Στην συνέχεια θα πάρουμε το δρόμο για το Φανάρι στη θέση που άλλοτε υπήρχε η Αρχαία Ιθώμη , όπου πρώτο αναφέρεται στον Όμηρο ως Κλωμακόεσσα που οι κάτοικοι πήραν μέρος στην εκστρατεία κατά της Τροίας.Αναφέρεται για πρώτη φορά το 1304 από τις δυνάμεις της αντιβασίλισσας της  Ηπείρου Άννας Παλαιολόγου Καντακουζηνής  .Ο Βυζαντινός Αυτοκράτορας Κωνσταντίνος Παλαιολόγος  εγκατέστησε δικό του κυβερνήτη το 1444.Μέ την οθωμανική κατάκτηση έγινε ξεχωριστή επισκοπή και αναδείχτηκε αρχιεπισκοπή. Θα δειπνήσουμε το μεσημεριανό μας φαγητό στην περιοχή και μετά θα πάμε στην πόλη των Τρικάλων για να απολαύσουμε προαιρετικά τα αξιοθέατα της να δούμε τους τεχνικούς καταρράκτες από την περίφημη γέφυρα των Τρικκαίων ,να περπατήσουμε τους πεζόδρομους της ,να απολαύσουμε στην ποιο σύγχρονη πόλη της Ελλάδος τον καφέ της .

Το απόγευμα θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής για την πόλη μας γεμάτοι με νέες εικόνες ,ευχάριστες αναμνήσεις και έτοιμοι για νέες αποδράσεις.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

-Μετακινήσεις με πολυτέλες κλιματιζόμενο λεωφορείο του γραφείου μας

-Ξενοδοχείο 3*  1 διανυκτέρευσης σε 2κλινα δωμάτια και φόρος διαμονής (άρθρο 53-v.4389/16) .

-Τιμή Μονόκλινου επιπλέον 10 ευρώ

-Πρωινό

-Ξεναγήσεις και εκδρομές σύμφωνα με το πρόγραμμα

-Αρχηγός συνοδός

-ΦΠΑ

-Ασφαλιστική κάλυψη

ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

– Οτι αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό

ΟΔΗΓΕΙΕΣ ΠΡΟΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ

Ο Ταξιδιώτης θα πρέπει να έχει μαζί του :

-Μάσκα κατά την είσοδο του στο λεωφορείο

Για τους κλειστούς χώρους :

-Πιστοποιητικό εμβολιασμού (14 ημερών μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού)

-ή  Αρνητικό τεστ PCR test 72 ωρών

-ή Τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου COVID 19 (rapid test) 48 ωρών

-ή Απόδειξη ανάρρωσης 2 μήνων μετά το θετικό τεστ PCR ή Antigen έως 6 μηνών.

Υπόχρεοι είναι όλοι οι ημεδαποί ή αλλοδάποι ταξιδιώτες άνω των 5 ετών.

 

 

Σας ενδιαφέρει η εκδρομή;
Κλείστε θέση σήμερα!

Επικοινωνήστε σήμερα με τη Lenis Travel και ταξιδέψτε σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Συμπληρώστε τη φόρμα κρατήσεων και ενημερωθείτε άμεσα για τη διαθεσιμότητα. 

* Η αποστολή της φόρμας επικοινωνίας δεν αποτελεί κράτηση θέσης αλλά εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη συγκεκριμένη εκδρομή. Ο υπεύθυνος διοργανωτής θα επικοινωνήσει μαζί σας για να επιβεβαιώσει τη διαθεσιμότητα.