2ήμερη Εκδρομή στην Αίγινα Ι.Μ.Αγίου Νεκταρίου-Ι.Μ Αγίου Εφραίμ-Ι.Μ.Ειρήνης Χρυσοβαλάντου

Αίγινα -Ι.Μ Αγίου Εφραίμ-Ι.Μ.Ειρήνης Χρυσοβαλάντου

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Μοιραστείτε την εκδρομή με ένα φίλο σας

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΟΣΤΟΣ / ΑΤΟΜΟ

€ 100

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ

Αίγινα Άγιος Νεκτάριος-Ι.Μ Αγίου Εφραίμ-Ι.Μ.Ειρήνης Χρυσοβαλάντου

Αναχώρηση από Ιωάννινα στις 5:00 π.μ από την Ακαδημία με προορισμό την Νέα Μάκρη Αττικής στην Ι.Μ.Αγίου Εφραίμ και Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.Μοναστήρι από τον Δέκατο(10) αιώνα.Έπειτα θα συνεχίσουμε για την Ι.Μ.Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου να προσκυνήσουμε την θαυματουργή εικόνα της , γεμάτη από τάματα καθώς πλήθος κόσμου συρρέουν καθημερινά να εκπληρώσουν κάποιο τάμα τους. 2η ΗΜΕΡΑ. Μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο θα κατευθυνθούμε στην Ι.Μ. Αγίου Νεκταρίου  –  Αγίας Τριάδος για να  προσκυνήσουμε την  τιμία  Κάρα του, και τα λείψανά του .Σύγχρονος Θαυματουργός άγιος της ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και λαοφιλής Ιεράρχης παιδαγωγός και ποιμενάρχης.Στην Αίγινα θεωρούνταν εν ζωή ακόμη Άγιος.

1η ΗΜΕΡΑ

Αναχώρηση από Ιωάννινα στις 5:00 π.μ από την Ακαδημία για Άρτα,Αγρίνιο, Μεσολόγγι ,(στάση για καφέ και ξεκούραση) Πάτρα,Κόρινθο,και με τελικό προορισμό την Νέα Μάκρη Αττικής στην Ι.Μ.Αγίου Εφραίμ και Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.Μοναστήρι από τον Δέκατο(10) αιώνα.Επί της Τουρκοκρατίας έγιναν στο μοναστήρι  βάρβαρες σφαγές κι ένας από τους μάρτυρες ήταν κι ο Άγιος Εφραίμ το οποίο το λείψανό του βρέθηκε θαυματουργό.

Έπειτα θα συνεχίσουμε για την Ι.Μ.Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου να προσκυνήσουμε την θαυματουργή εικόνα της , γεμάτη από τάματα καθώς πλήθος κόσμου συρρέουν καθημερινά να εκπληρώσουν κάποιο τάμα τους. Χτισμένο στην Λυκόβρυση επιβλητικό που μοιάζει με ενετικό φρούριο εξωτερικά και σε μια περιοχή με έκταση 50 στρεμμάτων πρασίνου και δωμάτια για όσους επιθυμούν να διανυκτερεύσουν στην μονή.Να προμηθευτούμε τα περίφημα μήλα αλλά και το λαδάκι της . Χειροτονήθηκε μοναχή 15 ετών και έγινε Ηγουμένη της μονής 21 ετών με τη φήμη της να εξαπλώνεται ραγδαία σε όλο τον κόσμο. Το μοναστήρι ακολουθεί το παλαιό ημερολόγιο (Ιουλιανό).

Αργότερα θα γευματίσουμε το μεσημεριανό μας και το απόγευμα θα συνεχίσουμε για το λιμάνι του Πειραιά για να πάρουμε το καράβι για το περίφημο νησί της Αίγινας.Μετά από την πλεύση μας στον Σαρωνικό θα φτάσουμε στο λιμάνι της  και θα κατευθυνθούμε στο ξενοδοχείο μας ,για λίγη ξεκούραση και να ετοιμαστούμε για την βραδινή μας έξοδο.Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ

Μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο θα κατευθυνθούμε στην Ι.Μ. Αγίου Νεκταρίου  –  Αγίας Τριάδος για να  προσκυνήσουμε την  τιμία  Κάρα του, και τα λείψανά του .Σύγχρονος Θαυματουργός άγιος της ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και λαοφιλής Ιεράρχης παιδαγωγός και ποιμενάρχης.Στην Αίγινα θεωρούνταν εν ζωή ακόμη Άγιος.Μετά θα κάνουμε την βόλτα μας στην πρώτη προσωρινή πρωτεύουσα της Ελλάδος 1828-1830 και να απολαύσουμε ένα καφεδάκι . Στην συνέχεια θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο μας και θα πάμε στην πόλη της Αίγινας   όπου θα έχουμε χρόνο για να κάνουμε την βόλτα μας και να περιηγηθούμε προαιρετικά στην βιβλιοθήκη , στο Καποδιστριακό Κυβερνείο όπου στο ισόγειο βρισκόταν το πρώτο Νομισματοκοπείο,τον πύργο του Μαρκέλου ενετικός πύργος του 17ου αιώνα και να γευματίσουμε.Μία τελευταία βόλτα στο εκκλησάκι του Αγ. Νικολάου στο λιμάνι που δεσπόζει και καλωσορίζει τους επισκέπτες στο νησί   και νωρίς το απόγευμα θα πάρουμε το καράβι με προορισμό τον Πειραιά το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας μας.

Στην συνέχεια επιβίβαση στο λεωφορείο και θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής .Με ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση ,θα φτάσουμε στην πόλη μας το βράδυ γεμάτοι με νέες εικόνες , ευχάριστες δυνατές αναμνήσεις και έτοιμοι για νέες αποδράσεις .

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

– Μετακινήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο του γραφείου μας

– Εισιτήρια πλοίου.

– Μεταφορές στο νησί με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο μας.

– Ξενοδοχείο 1  διανυκτέρευσης 2κλινων δωματίων με πρωινό και φόρος διαμονής (άρθρο53-ν.4389/16)

Τιμή 2κλινου κατ’ άτομο

Τιμή μονόκλινου κατ’ άτομο 10  ευρώ επιπλέον.

-Αρχηγός συνοδός

-ΦΠΑ

-Ασφαλιστική κάλυψη

ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

– Είσοδοι μουσείων και αρχαιολογικών χώρων και γενικά όπου απαιτείται.

– Ότι  αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό

Διαφοροποίηση στη σειρά των επισκέψεων του προγράμματος ενδέχεται να γίνει χωρίς να παραλειφθεί καμία επίσκεψη .

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ

ΠΤΗΣΕΩΝ/ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΩΝ  ΣΕ ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ

Ο Ταξιδιώτης θα πρέπει θα πρέπει να διαθέτει

-Πιστοποιητικό εμβολιασμού (14 ημερών μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού.

– ή Αρνητικό τεστ PCR test 72 ωρών

– ή Τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου COVID 19 (rapid test) 48 ωρών

– Απόδειξη ανάρρωσης 2 μηνών μετά το θετικό τέστ PCR ή Antigen έως 6 μηνών

Υπόχρεοι είναι όλοι οι ημεδαποί ή αλλοδαποί ταξιδιώτες ηλικίας άνω των 5 ετών

 

Σας ενδιαφέρει η εκδρομή;
Κλείστε θέση σήμερα!

Επικοινωνήστε σήμερα με τη Lenis Travel και ταξιδέψτε σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Συμπληρώστε τη φόρμα κρατήσεων και ενημερωθείτε άμεσα για τη διαθεσιμότητα. 

* Η αποστολή της φόρμας επικοινωνίας δεν αποτελεί κράτηση θέσης αλλά εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη συγκεκριμένη εκδρομή. Ο υπεύθυνος διοργανωτής θα επικοινωνήσει μαζί σας για να επιβεβαιώσει τη διαθεσιμότητα.