ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΙΕΡΑ Μ.ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΟΥΜΕΛΑΣ & ΕΔΕΣΣΑ

ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΉ 15ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΑ-Ι.Μ.ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ/ΕΔΕΣΣΑ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Μοιραστείτε την εκδρομή με ένα φίλο σας

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ

Ι.Μ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ-ΕΔΕΣΣΑ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

15/08/2021

ΚΟΣΤΟΣ / ΑΤΟΜΟ

€ 20

Μονοήμερη θρησκευτική εκδρομή από Ιωάννινα στην Ι.Μ.Παναγίας Σουμελά και στην πόλη της Έδεσσας , για βόλτα στο Υπαίθριο πάρκο των Καταρρακτών για στιγμές δροσιάς και να απολαύσουμε παραδοσιακά φαγητά της περιοχής.

Αναχώρηση 7.30 π.μ από την Ακαδημία  για την οδική μας εκδρομή για να προσκυνήσουμε τον εορτασμό της Μεγαλόχαρης Παναγίας Σουμελάς για την κοίμησή της.

Φεύγοντας από την πόλη μας και καθώς θα διασχίσουμε την οροσειρά της Πίνδου μέσω Εγνατίας οδού ,θα ανηφορίσουμε στις πλαγιές του Βερμίου κοντά στο χωριό Καστανιές  όπου βρίσκεται η Ι.Μ.Παναγίας Σουμελά .

Κατά την παράδοση είναι έργο του Ευαγγελιστή Λουκά πιθανώς από το 56 μ.Χ  όπου αρχικά βρισκόταν στο ομώνυμο ιστορικό Μοναστήρι του όρους Μελά στον Πόντο απότο 386μ.Χ έως και το 1922 μ.Χ και μετά από την Μικρασιατική καταστροφή  σώθηκε από τους Μοναχούς ,για να βρει την σημερινή της θέση στην Ι.Μονή της Καστανιάς ύστερα από περιπέτειες πολλών χρόνων.

Μετά την ευλογία της, θα συνεχίσουμε την εκδρομή μας στην πόλη της Έδεσσας ( Πύργος μέσα στο νερό)  με τους εντυπωσιακούς καταρράκτες και το υπέροχο φυσικό τοπίο και την Μακεδονίτικη αρχιτεκτονική της όπου ήταν η πρώτη πρωτεύουσα του Μακεδονικού Βασιλείου. Πλημμυρισμένη από κανάλια νερών και υδάτινα πάρκα.Μπορούμε να δούμε το Πάρκο των Καταρρακτών,το  Βιομηχανικό Μουσείο Κανναβουργείου, το Υπαίθριο Μουσείο Νερού,  για τους λάτρεις της φυσικής πανίδας το Ενυδρείο-Ερπετάριο με σπάνια ενδημικά ψάρια λίμνης και ερπετά ξήρας. Το Σπήλαιο Καταρρακτών ,το Βοτανικό Κήπο με το ηλιακό ρολόι ,τη Μεγάλη ρόδα μύλου,το Παραδοσιακό σπίτι Βαροσίου, το κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης . Θα απολαύσουμε  το φαγητό μας σε εστιατόριο/ταβέρνα με παραδοσιακό φαγητό και τοπικές νοστιμιές όπως το Τσουμπλέκι (μελιτζάνα με μοσχαράκι στο πήλινο),Κουκουλωτό ( χοιρινό με πιπεριές ή δαμάσκηνα πράσα και τυρί), Γριβάρι στο φούρνο,Τυρί Μπάτσο , Λικέρ από περίφημα κεράσια Βοδενών.

Αργά το απόγευμα ξεκινάμε την επιστροφή μας για τα Ιωάννινα γεμάτοι με ενέργεια και θαυμασμό και τις καλύτερες αναμνήσεις.

 

Σας ενδιαφέρει η εκδρομή;
Κλείστε θέση σήμερα!

Επικοινωνήστε σήμερα με τη Lenis Travel και ταξιδέψτε σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Συμπληρώστε τη φόρμα κρατήσεων και ενημερωθείτε άμεσα για τη διαθεσιμότητα. 

* Η αποστολή της φόρμας επικοινωνίας δεν αποτελεί κράτηση θέσης αλλά εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη συγκεκριμένη εκδρομή. Ο υπεύθυνος διοργανωτής θα επικοινωνήσει μαζί σας για να επιβεβαιώσει τη διαθεσιμότητα.