ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΚΟΖΑΝΗ-ΛΙΜΝΗ ΠΟΛΥΦΥΤΟΥ-ΝΕΑΠΟΛΗ-Ι.Μ.ΚΟΙΜ.ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΜΙΚΡΟΚΑΣΤΡΟΥ

ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΚΟΖΑΝΗ -ΛΙΜΝΗ ΠΟΛΥΦΥΤΟΥ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Μοιραστείτε την εκδρομή με ένα φίλο σας

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

07/11/2021

ΚΟΣΤΟΣ / ΑΤΟΜΟ

€ 18

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ

ΚΟΖΑΝΗ-ΛΙΜΝΗ ΠΟΛΥΦΥΤΟΥ-Ι.Μ.ΚΟΙΜ.ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΜΙΚΡΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΝΕΡΑΙΔΑ

Μονοήμερη Εκδρομή στην πόλη της Κοζάνης στην Λίμνη Πολυφύτου στην Νεράιδα με την φανταστική θέα της Λίμνης και την Γέφυρα των Σερβίων να την κόβει στην μέση και στην Ι.Μ.Κοιμήσεως Θεοτόκου της Παναγίας με τον εξαιρετικό Βοτανόκηπο και τα δημιουργικά φυσικά προϊόντα εγκεκριμένα από τον Ε.Ο.Φ.

Αναχώρηση από την Ακαδημία της πόλης των Ιωαννίνων στις 8:00 π.μ και καθώς θα ανηφορίσουμε στην Εγνατία οδός προς Μέτσοβο και Γρεβενά και στην συνέχεια στον δρόμο Κοζάνης Καστοριάς, θα επισκεφτούμε το πανέμορφο μοναστήρι της  Ι.Μ.Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μικροκάστρου ,για να προσκυνήσουμε την Θαυματουργή εικόνα της Παναγίας.Ιδρύθηκε το 18 ο αιώνα με εκπληκτικές τέχνης τοιχογραφίες .Είναι γυναικείο μοναστήρι και ένα από τα σπουδαιότερα στο νομό της Κοζάνης και την Μακεδονία.Η εικόνα χρονολογείται από το 1603 και ο λαός της Σιάτιστας και ολόκληρης είναι δεμένος με την Μονή και την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας.Οι ‘καβαλάρηδες’ της Σιάτιστας έρχονται τον 15αύγουστο με τα άλογα τους για να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγίας και πλήθος κόσμου από όλη την Ελλάδα έρχονται για να δουν το θέαμα,καθώς αποτελεί τον πιο θαυμαστό εορτασμό.Στην μονή οι πρώτες ύλες καλλιεργούνται στον βοτανόκηπο της Μονής και πολλές από αυτές επεξεργάζονται στο σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό που είναι αδειοδοτημένο από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων για την προσωπική υγιεινή και περιποίησης και αποτελεί την βιοποριστική δραστηριότητα των Μοναχών και παράλληλα καρπό πνευματικής τους δεοντολογίας για αποφυγή ασύστολης ρύπανσης ,ασυλλόγιστων κατάχρησης λιπασμάτων και τήρηση οικολογικών όρων και συνθηκών.

Στην συνέχεια θα πάρουμε τον δρόμο για την Κοζάνη για να περιηγηθούμε στην πόλη και προαιρετικά να επισκεφτούμε την Αρχαιολογική Συλλογή Κοζάνης,το Μουσείο Σύγχρονης Τοπικής Ιστορίας και το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο με τα εκθέματα απολιθωμένων ζώων,πτηνών, πετρωμάτων.Λαογραφικά εκθέματα και άλλα. Να θαυμάσουμε το περίφημο ρολόι στην Πλατεία Νίκης και να απολαύσουμε το καφεδάκι μας.

Το μεσημέρι αργά θα κατευθυνθούμε προς την Λίμνη Πολυφύτου για να θαυμάσουμε την πανέμορφη Θέα της από ψηλά στο χωριό Νεράιδα και την Γέφυρα των Σερβίων που περνά από πάνω της και κυριολεκτικά κόβει την Λίμνη στην μέση.Θα απολαύσουμε το μεσημεριανό μας φαγητό σε ένα από τα εστιατόρια του χωριού με Θέα την Λίμνη.

Το απόγευμα θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής γεμάτοι με νέες εικόνες, ευχάριστες αναμνήσεις και έτοιμοι για καινούργιες αποδράσεις.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

-Μετακινήσεις με πολυτέλης κλιματιζόμενο λεωφορείο του γραφείου μας

-Ξεναγήσεις και εκδρομές σύμφωνα με το πρόγραμμα

-Αρχηγός συνοδός

-ΦΠΑ

-Ασφαλιστική κάλυψη

ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

– Οτι αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό

– Είσοδοι μουσείων

ΟΔΗΓΕΙΕΣ ΠΡΟΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ

Ο Ταξιδιώτης θα πρέπει να έχει μαζί του :

-Μάσκα κατά την είσοδο του στο λεωφορείο

Για τους κλειστούς χώρους :

-Πιστοποιητικό εμβολιασμού (14 ημερών μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού)

-ή  Αρνητικό τεστ PCR test 72 ωρών

-ή Τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου COVID 19 (rapid test) 48 ωρών

-ή Απόδειξη ανάρρωσης 2 μήνων μετά το θετικό τεστ PCR ή Antigen έως 6 μηνών.

Υπόχρεοι είναι όλοι οι ημεδαποί ή αλλοδάποι ταξιδιώτες άνω των 5 ετών.

 

 

 

Σας ενδιαφέρει η εκδρομή;
Κλείστε θέση σήμερα!

Επικοινωνήστε σήμερα με τη Lenis Travel και ταξιδέψτε σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Συμπληρώστε τη φόρμα κρατήσεων και ενημερωθείτε άμεσα για τη διαθεσιμότητα. 

* Η αποστολή της φόρμας επικοινωνίας δεν αποτελεί κράτηση θέσης αλλά εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη συγκεκριμένη εκδρομή. Ο υπεύθυνος διοργανωτής θα επικοινωνήσει μαζί σας για να επιβεβαιώσει τη διαθεσιμότητα.